8 Nisan 2011 Cuma

Attention Please! This Will Destroy You! Listen Responsibly!


Albümleri çıkalı zaman geçmesine rağmen henüz yeni yeni dinlemeye daha doğru sindir-ebil-meye başladım. Bu tarz dikkat gerektiren gruplar bence mutlaka kulaklıkla dinlenilmeli, öyle teknoloji marketlerinden alınacak 15-20tl lik sony(!) kulaklıklarla falan değil tabi, kıyılabiliyorsa şöyle en okkalısından bir sennheiser alınmalıki her bir enstruman, her bir iç organınıza ayrı ayrı vurabilmeli. E tabi onun mali külfeti ayrı, ama yaşattığı keyif paha biçilemez.
Birtakım teknolojik araç ve gereçler temin edildikten sonra dün akşam saatlerinden itibaran bu sabah işe geliş saatlerine kadar mütemadiyen dinlenilen "Tunnel Blanket"ın tadı daha gerçek anlamda çıkarılmaya başlanılmış oldu.
Tabi ilk dinlemede insan alışkın olduğumuz twdy melodilerini ve yapısını ararsak çok büyük bir hüsran yaşarız, o yüzden albümü önyargısız dinlememiz gerekiyor.
Yeni albümde gitarlar ve bateriler tamamen arka plana çekilmiş işi ambiente bırakmış. Bununla beraber yeni albümlerinde noise ve yer yer drone üzerinde durmuşlarki bu değişim rotaları hakkında bizlere bir ön bilgi niteliğinde olmuş.
Tüm bunlardan sonra bu albüme bir Post-Rock albümü demek güç tabi. Gitar ve bateriler ara ara kendini gösteriyor ama alışkın olduğumuz melodik ritmik şekilde değilde, daha kaba tabirle "gürültülü" şekilde. Aslında gürültü demek kabalık falan değil türün adı bu zaten. Melodik gitarlar çekildikten sonra albümün atmosferin iyiden iyi soğuk, karanlık ve depresif bir havaya bürünüyor.
Bence Post-Rock gruplarının müzik yaşamları boyunca sürekli aynı kalıplara bağlı çalmalarıda çok yanlış, ha bazı gruplar hiç değişmesin elbet ama yeni başlayanlarda aynı iz üzerinden devam etmesin, kendi başlarına uçmayı öğrensin hatta havada birkaç artistik hareket yapsın, şaşırtsın bizi.
twdy müzik hayatına yeni başlamış, toplamda bildiğim 1 albüm
2 ep den sonra bu şekil ani bir değişikliğe gidilmesi bence cidden cesaret isteyen bir davranıştı. Ama yeteneği olan adamında hertürlü projeyi gerçekleştirecek cesareti vardır elbette.

Neyse siz şurdan bi tadına bakında sonra linki elbet yazının içinde bir yerlerde göreceksinizdir.

Hiç yorum yok:

The World is a Deaf Machine