17 Mayıs 2011 Salı

Akıllara zarar konser haberleri...

Tarih: 19 Mayıs 2011
Yer: İzmir Bios Bar

Bu sefer çok fazla uzaklara gitmiyoruz neyseki. Öyle çok uzaklardan gelen müzik dahileri de değil. Bunlar dibimizde duran ama genel olarak burun kıvırdığımız (sözümün meclisin içi ya da dışıyla hiçbir alakası yoktur) müzik adamları. Dahi demiyorum çünkü onlar olabildiğince mütevazi.
Yurdum gençliğinin burun kıvırmasının sebebi belkide ne dediklerini anlıyor olmalarıydı. Biz duygularımızı bilmediğimiz dillerle ifade etmeye bayılırız. Ha benimde çoğu zaman yaptığım bir durum belki ama kalıplaşmış sözlerin dışına çıkamadığımız zamanlar oluyor. Bu konuda kendime kızmıyor da değilim. Belki yurdum müzik adamlarına çok fazla eğilmediğimdendir. Bu eksiği en kısa zamanda gidermek için beynimi sıvamalıyım.

Kesmeşeker 20 yılını kutluyor. Dile kolay 20 yıl. Bu 20 yılın içine birbirinden güzel 7 tane albüm kaydedip beğenizime sunmuşlar. Beğenmekte kelime mi?

Şimdi "Yaşıyorum Ölüyorum"cu "Kesmeşeker"ciler gibi görünmek istemiyorum ama bu parça istediği kadar "Kesmeşeker"in ne olduğunu bilmeyenlerin bile dilinde sakız olmuşsa da benim için yeri apayrı. Boşluğa düşülen zamanlarda (evet psikologlarda boşluğa düşer ve evet bizde insanız ak) dinlenilmeden geçilemeyen parçalardan biridir. (evet mazoşistlik herkesin ruhunda var, tamam bu kadar itiraf yeter, hadi dağılın şimdi)

Tesadüftürki bu haftasonunu evde tek başıma mal mal geçirdiğim için sıkılan canım bu parçayı çekti. Dinlenildi elbette. Sonrasında bu akşam iş çıkışı inilen alsancakta konserin afişi görülünce, yukardan aşağı bir ürperti oluştu tabi. "Hayat tesadüfler üzerine kuruludur" derim hep. Güzel tesadüf oldu, sanırım yani.


Bu konser kaçmaz. "İlgililere" ve ilgilenenlere duyurulur.






Ne bilseydim?
İnsan bazen ayrı düşermiş kendinden..
Ve bilseydim!
Meğer bu vicdan, ödünç alınmış insanlardan..

2 yorum:

Alan's Psychedelic Breakfast dedi ki...

böylesi güzel bir konser haberi için "ilgililere" olarak belirtilmek "ilgili" olmak ne hoşmuş hey hat! :) öncelikle teşekkür ediyorum.

şartları oldurmak için çabalamaktayım; bilginize.

Coordinate of Useful Idiot(s) dedi ki...

konser öncesi alsancak çimlerinde headshot şarap, akabinde cenk tanerle kadıköyü bir ziyaret edip gece "treni kaçırmak". bence bu güzellikler için şartlar oldurulmalı, oldurulmuyorsa da oldurturulmalı.. perşembe görüşmek üzere diyip mevzu kapatılmalı. iletişimde kalınmalı! =))

The World is a Deaf Machine