3 Kasım 2010 Çarşamba

Low Rock, Fuck Rock Actually!

 

Enstruman çalamamanın dayanılmaz hafifliği iyiden iyiye ağır gelmeye başladığı bu günlerde artık dinlediğim her müzik türü, hep grup, her kapı zili iyice havada kalmaya başladı. Tabi bu saatten sonra elime bir gitar alıp nothing else matters çalacak değilim. "Enstruman çalabiliyorum demek için enstruman çalmak?" yok ben almayayım.
Velakin son haftalarda Morphine ile yatıp Morphine ile kalkıp onunla işe gidip Mersin-İzmir yollarında onunla yolculuk yaptıktan sonra içimde karşı konulmaz bir "saksafon" sevdasının başladığını farkettim.
Evet saksafon. Neden olmasın? Enstrumanlar arasında en seksi olanı belkide. Bu seksiliğin kısa adı T.A.K. olan Türkiye Abazalar Komitesi tarafından yüklenen o iğrenç anlamla uzaktan yakından bir ilgisi yok. Çükümde bile değil.
Saksafon senin neyine. Yüzme bilin mi? gibi tepkiler alacağıma da eminim ayrıca ki kime danışsam aynı tepkiyi aldım. "Başka enstruman bulamadın mı? Lan kendini onu çalarken bir düşünsene? Deden görse ne der? (ne alaka Erman ya) Toplumun tepkisi falan filan.."
Tamam yakın zamanda olmasa bile eğer bir gün bir enstruman çalmaya karar verirsem bu saksafon olmalı...

Morphine'in etkileyiciliği, Mark Sandman'in karizması, Monique Ortiz'in maskülen seksiliği, Dana'nın öküzümsümsü saksafon tonları, Freud'un pembe hali yanında yerli malı yurdun malı bir tamburada derken üçüncü bir "saksafon ve low rock konseptli, Jazz soslu" toplamamızı yaptık. Buyrun burdan dinleyin.


Music for Idiot(s) - vol.III

01 - Morphine - Dawna
02 - Morphine - Buena
03 - Pink Freud - A Tribute to Don Johnson
04 - A.K.AC.O.D. - Bad Weather
05 - Mark Sandman - Cocoon
06 - Treat Her Right - Standing By Your Window
07 - Tamburada - Atina
08 - Jaga Jazzist - Airborne
09 - Twinemen - Spinner
10 - Bourbon Princess - Stretcher
11 - Morphine - The Night
12 - Morphine - Miles Davis' Funeral
13 - Orchestra Morphine - The Night (Bonus Track)




Hadi vizyona girsin artık...

2 yorum:

Alan's Psychedelic Breakfast dedi ki...

söylenebilecek tek şey: MORPHINE!

Coordinate of Useful Idiot(s) dedi ki...

Morphine'ın büyüsüne kapılmamak elde değil. Mark Sandman'in karizmasını hiç saymıyorum zaten. ama yinede bu nacizane toplamada Pink Freud ve Jaga Jazzist'e de kulak kabartmakta fayda var. Nitekim Tamburada bizleri en az onlar kadar iyi temsil edebiliyor.

sonuç itibariyle yine söylenebilecek tek şey MORPHINE!

The World is a Deaf Machine