7 Eylül 2010 Salı

ISIS




"ISIS has done everything we wanted to do, said everything we wanted to say."
dediler ve inzivaya çekildiler. Peki sana sormak isterim sevgili Aaron Turner, bizler görmek istediklerimizi acaba görebildik mi? Canlı canlı kimi izlemek istersin diye sorsalar ilk 5'te sizlerin adı geçerdi. Ama artık o listeyi ilk 4'e indirmek gerekmekte, çünkü yerinizi kimse dolduramaz..
Evet inzivaya çekilmelerinin üzerinden 4 aya yakın bir süre geçti belki ama malumunuz yeni yazmaya başladık, ve değinmeden edemezdik.
Artık kendimizi Old Man Gloom ile Lotus Eaters ile House of Low Culture ile -ki son iki saydığım grupta Aaron abimiz, yüce Sunn O)))'nun  nun gitaristi Stephen O'Malley ile birlikte çalışmaktalar- avuturuz. Tam bu grupların bir süredir sesleri çıkmıyor olabilir ama en azından ölüm ilanlarını okumuş değiliz henüz. Birazda yeraltına daha yakın olmaları kendilerini daha cezbedici kılıyor açıkçası. Aaron abimin bu yan projeleriyle beraber sahip oldugu Hydra Head Records ile destekleyip bizlere sunduğu birbirinden nefis grupların tadına bakmaya devam edecez. Şimdi dile kolay Jesu, Sunn O))), Boris, Neurosis, Pelican, Cult of Luna... sanırım bu kadarı yeterli =)

Tabi grup sadece Aaron abimizden ibaret değil, tamam abimizin karizma en üst düzeyde ancak diğer sessiz ama derinden vuran abilerimizin bulunduğu diğer projeler hatrı sayılır derecede önemli ve değerlidir. Örneğin bir Red Sparowes üyeleri arasına baktığımızda bassist Jeff Caxide ve gitarist Bryant Clifford Meyer'i görürüz. Hoş o grup içersinde kimleri görmüyoruzki? Neurosis'den Josh Graham orada idi, Made Out of Babies (ah Julia demek istiyorum)'den Brendan Tobin oradaydı. Eski bateristlerine de hastaydım o ayrı. Hasta kelimesi çok kaba durdu, hayrandım işte.



Daha fazla uzatıp zaten yeterince yaşadığım fikir uçuşmalarının bokunu çıkarmadan iki küçük anektod eklemek istiyorum nacizane TOOLdaşlarıma ithafen...
Panapticon albümündeki Altered Course parçasının basslarını Justin Chancellor ve son veda albümleri olan Wavering Radiant albümündeki "Hall of the Dead"ve "Wavering Radiant" parçalarının gitarlarını Adam Jones çalmıştır. Bilen bilir, bilmeyenlere duyurulur.


Kapanış olarak bir güzellik yapmak istiyorum. ISIS'i neden sahnede izlemek istediğimin en güzel cevabı olacaktır.
ISIS - Clearing the Eye







Yet under this mortal sun
We can not hide ourselsev!

2 yorum:

Alan's Psychedelic Breakfast dedi ki...

bu şahane yazıyı hakeden bu güzelim grubu (kendimi TOOLdaşlardan biri sayarak,nacizane)Panapticon albümleriyle daha da fazla sevmiştim. sebebiyse aşikar, biraz da taraflı hatta =)(bkz.: Adam Jones ve Justin Chancellor isimleri)

ayrıca benim fikrime güzel de bir filmi düşürdü bu yazı ki; Ex Drummer. o zaman bu yazı akabinde hemen In Fiction ve Grinning Mouths da dinleyip filmin soundtrackine doğru, filmden bazı karelere doğru yol alıyoruz efendim...

Coordinate of Useful Idiot(s) dedi ki...

Yolunuz açık olsun efendim =) panapticon başucu albümlerimden biridir zaten, ancak benimki pek taraflı değil hedefi dosdoğru 12den ulaşma gibi bişeydi. In Fiction ile başlamıştı herşey, onunla da bitti diyebiliriz. ya da ne bitmesi, bitmek bilmez o...

Söz Ex Drummer'dan açılmışken bir Mogwai - Hunted By a Freak dinlememek olmaz... ya da bişeyler karalamak izlemek falan işte...
hadi bakalım iş başına, bu kadar aylaklık yeter...

The World is a Deaf Machine